Cykel mot svarta havet dag 25

Cykel mot svarta havet dag 25

Wolgast-Stahlbrode, 70 km
Det började att spöregna under natten. Ett hällregn som aldrig tycktes vilja ge med sig. Men så plötsligt vid 11-tiden på förmiddagen började det att avta. Så det blev en sen start för oss. Kändes svårmotiverat att ge sig ut i regnet när vi hade tak över huvudet. Vi gick istället en njutbar cykling ut från Wolgast. Jag har tidigare klagat på svenska hinder för cykelbanor. Så även på tyska. Idag fick jag backa hela ekipaget 150 meter för att jag kom fram till hinder som var omöjliga att ta sig förbi och cykelbanan kantades av täta buskar på båda sidor så det gick inte heller att vända. Att backa det här ekipaget kräver en STOR dos tålamod. Vi belönades iaf en kort stund senare med lite skogsvägar där hundarna kunde springa fritt! 
Vi följde sen en cykalväg som gick helt parallellt med väg L262 förutom genom samhällena. Då fick man cykla på huvudvägen. Helt tvärtemot vad man kanske kan tro. 
Det var sköna vägar att cykla längs. Inte en enda gång har jag behövt skjuta på cykeln framåt pga för branta backar. 
Det var superfin cykling längs Ryck in till Greifswald. Dock många människor som var ute och söndagsstrosade så det var lite trångt mellan varven. 
Resten av vägen till Reinberg var däremot superjobbiga att cykla. Säkert 15 km längs kullerstensväg. Trodde att njurarna skulle skakas lös och smärtan som uppstod av skaket i vänsterhanden var inte att leka med. Mörkret hann infinna sig innan vi kom fram. Men med ljuset från pannlampan gick det väldigt bra att cykla ändå! 
Min plan var att bo på campingen i Stahlbrode. Men den var stängd för säsongen. När jag stod utanför grinden och funderade på hur jag skulle göra istället kom ett par gåendes. Jag frågade om dom hade någon idé. Dom erbjöd mig att tälta i deras trädgård! Utöver det fick jag även använda deras dusch och blev bjuden på vin. Fick en trevlig kväll tillsammans med dom! Jag fick däremot också veta att färjan över till Rügen från Stahlbrode slutade gå för säsongen idag. Så måste lägga om min rutt. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *