Cykel mot svarta havet dag 38

Cykel mot svarta havet dag 38

Lenzingshausen-Hamm, 90 km
Det började att regna under natten. Men lagom tills vi ätit frukost och klätt på oss så upphörde regnet. Susanne och Siegfried har cyklat med mig idag första biten. Så trevligt med sällskap! Det kändes extra skönt att ha med någon som peppade upp för alla backar i Ravensburger Hügelland. Det är inga enorma backar. Men riktigt sega. Jag blev även guidad till ett område med så få höga kullar som möjligt! Mitt vägval ändrades helt pga detta. Vi cyklade över Borgholzhausen. När vi kom in i stan kändes det lite som att jag hade en förbil med mig som lastbilar brukar ha. Susanne varnade andra trafikanter för mig och mig för olika trafikhinder samt stoppade trafiken så att jag obehindrat kunde korsa vägar. 
I Borgholzhausen vinkade vi av varandra efter att ha tittat på andra möjligheter för mig att övernatta på. Min kropp kändes sliten. Den ville liksom inte och backarna under morgonen och förmiddagen i motvind säg liksom musten ur min kropp. Susanne och Siegfried gav lite olika förslag på platser att stanna på innan Hamm. Jag bestämde mig för att ta korta etapper åt gången. Att bara ha siktet inställt på 10 km hela tiden och vid varje 10 km fundera hur jag skulle göra. Fortsätta eller stanna. Det var inte bara jag som var trött idag. Asta var inte alls sugen på att gå. Så hon och Bounty har åkt precis hela dagen. Tillsynes helt nöjda med det. Asta verkar inte ha ont eller så. Jag misstänker att det är ett efter-löp-tillstånd. 
Med dessa etapper så kom vi hela vägen till Hamm som jag hade hoppats på från början. Det hjälpte såklart till att landskapet blev i det närmaste helt platt igen. 
Jag passerade ett gäng städer på vägen; Versmold, Sassenberg, Warendorf och Ahlen. I en av dom fick jag min tredje utskällning sen jag kom till Tyskland. Regler är till för att följas! Denna gång (precis som tidigare gånger) fick jag en utskällning pga att jag cyklade på vänster trottoar och inte den högra. Cykelvägen in till stan gick på vänster sida av vägen så det kändes bökigt att korsa vägen för att cykla på högra sidan när vi snart skulle göra en vänstersväng. Till saken hör att det inte var någon smal liten trottoar jag befann mig på. Utan en av dessa som är extra bred så att både cyklister och fotgängare ska få plats. Det var inte heller några andra människor ute. Förutom denna dam då. Vi skulle alltså med lätthet kunna passera varandra. Jag höll så långt ut till höger som jag kunde, alltså ut mot trafiken. Hon viker inte en tum. Hon cyklade rätt mot mig och ville tvinga av mig att trottoaren och väste, vad jag betydde, att jag skulle vara på andra sidan… herre min hatt för sura människor.. 
Det kändes så jäkla skönt att komma fram till kajakklubben i Hamm! Somnade mer eller mindre direkt efter att jag ätit middag. 

1 kommentar till “Cykel mot svarta havet dag 38”

 1. Dear Lina,
  so glad to know that you reached your milestone Hamm despite a hard section on Saturday.

  Maybe we underestimatet the hilly landscape.
  In either way one has to overcome the range of hills on the way southwards.
  Now we have an idea what ist means to move your heavy load on this way by bike.

  Remarkable performance!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *