Cykel mot svarta havet dag 57

Cykel mot svarta havet dag 57
Donauwörth-Vohburg an der Donau, 81 km
Temperaturen kröp ner till minus 10 även i natt. Men vi lyckades hålla värmen alla tre. Prognosen för dagen lovade strålande solsken. Men när vi klev upp hade en tät dimma lagt sig över hela landskapet. En dimma som sen inte släppte sitt grepp om världen på hela dagen. Prognosen lovade även några plusgrader på dagen, men låg på minus 4 istället. Hundarna fick därför behålla sina kläder på. Asta skulle så klart ha kunnat vara utan när hon springer, men hennes täcke är så bökigt att ta på och av så då fick det vara på hela tiden istället. 
Cykelleden har bara gått helt längs med Donau kortare sträckor idag. Det gjorde att den stundtals var rätt så kuperad med flera rätt så branta backar att gå upp för. Jag hade väldig tur i en av dessa backar. Den efter Riedensheim. Där går leden parallellt med bilvägen St 2214 en sträcka. Först går det en hel del upp för att ens komma dit. Men sen blir det en riktig tvärbrant in i skogen. Den sträckan går längs en grusväg som stundtals var väldigt täckt av ett tjockt lager med gamla löv och denna tvärbrant var en sån sträcka. Så jag stod liksom fast. Kunde inte ta mig upp. Fötterna fick inget fäste. Helt tvärstopp. Men jag hann inte stå där särskilt länge förrän en man dök upp, Julius. Han hade sett mig från vägen och undrade lite vad jag höll på med, så han vände sin bil och kom tillbaka för att se efter. Han gav mig också hjälp hela vägen upp för denna backe! Fyttiracken så glad jag blev!
Efter varje uppförsbacke väntar i regel en nedförsbacke. Genom skogen gällde det att ta det väldigt lugnt. Det var väldigt halt på dessa löv och sen fanns fläckar med is lite här och där. 
Sista sträckan blev tungcyklad idag även fast den inte var särskilt kuperad. Dagens tidigare backar gjorde att tiden tickade på mycket snabbare än kilometerna. Så vi fick cykla två timmar i mörker. Sista 7 kilometrarna innan Vohburg an der Donau går helt längs med floden. Där hade det fallit in del snö idag. Ca 2 cm som hade blivit lite packad av bildäck. Det var mao en isgata. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *