Cykel mot svarta havet dag 58

Cykel mot svarta havet dag 58

Vohburg an der Donau-Bach an der Donau, 90 km 

Natten var riktigt kall igen. Så började dagen med att starta gasköket inne i tältet för att ha lite värme medan jag åt frukost, bytte om och packade. Prognosen lovade strålande sol hela dagen, men utanför tältet var det dimma. Liksom igår ville inte dimman helt släppa sitt grepp om världen. Eller idag gjorde den det, vid 15-tiden, inte helt, men lättade något.
En stor del av dagens cykling har gått längs grusvägar. Det är vackert. Men tungt att cykla på. Sen gäller det att väja för alla potthål! Det var väldigt stämningsfullt i början av dagen med dimman, dom gråa träden, hägrar, frosten och lilla Donau som flöt vid sidan om oss. 
Idag har vi cyklat nära Donau nästan hela tiden till skillnad från igår vilket och vi har haft färre höjdmetar att klättra. Dagens backar har varit mer av slakmotemodell. Donau slingrar sig väldigt mycket i det här området. 
Tanken var att vi skulle tälta vid kajakklubben i Regensburg i natt. Men där finns inga faciliteter igång så här års, så när jag kom dit och klockan inte hunnit bli så mycket kände jag att vi lika gärna kunde fortsätta som kroppen kändes rätt så pigg. Hittade en enskild plats intill Donau. Som det var rätt så rått och kallt (har varit det större delen av dagen), så tyckte vi alla tre att det var skönt att krypa in i tältet. Hundarna blev snabbt bekväma och somnade gott. Jag hade supersvårt att somna. Jag var för kall. Så efter en stund så satte jag mig upp i sovsäcken istället, kokade upp vatten som jag hällde i en flaska och stoppade i sovsäcken. Snart hade jag lagom temperatur för att somna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *