Cykel mot svarta havet dag 59

Cykel mot svarta havet dag 59

Bach an der Donau-Griesweiher, 80 km 

Kombinationen ösregn i natt och flera minusgrader förvandlade tältet till en igloo. Ett tjockt lager is lade sig som en hinna över hela tältet som sedan rasade ner och lade sig som en grans runt det när jag öppnade tältduken. Jag sköt lite på dagens start då det fortfarande duggregnade på morgonen. Sen tog det lite tid att komma iväg då jag var tvungen att lasta om kajaken då ”korvarna” som den vilar på hade hamnat fel. 
Idag på morgonen insåg jag att jag har en bit kvar i min känsla av trygghet. En bil stannade en bit bortanför där jag tältar. Och ljudet av en motor som slogs av och en bildörr som stängdes gjorde att jag tappade känseln i munnen och började skaka okontrollerat om händerna. Det tog en timme att få den känslan att försvinna från kroppen. Det kan såklart ha bidragit till att allt tog lite längre tid..
På asfaltsvägen var det inga större problem att cykla, där fanns ingen is. Men när cykelleden övergick till att bli en grusväg kunde jag nästan inte ta mig framåt så halt det var. Så fick kolla kartan och tänka om. Så idag har jag inte följt Donaucykelleden så mycket, utan istället små bilvägar. Dessa vägar hade nästan ingen trafik och dom vägarna som hade det hade en cykelbana som gick vid sidan av sig. Så det fungerade väldigt bra!
Under dagen blev det allt mildare väder. Känns skönt att det vänt igen! Det är rätt så kyligt att cykla hela dagarna i minusgrader. Speciellt för fötterna!
I Straubing hamnade vi mitt i en julmarknaden. Men utan snö har jag svårt att få julkänsla även fast det är mysigt pyntat. Apropå jul så har jag senaste dagarna tittat på möjligheten att ta mig hem till jul. Hade nästan gett upp den idén då det skulle bli så fruktansvärt dyrt. 7000 kr enkel resa för mig och hundarna med tåg.. Men så kom jag på att jag mötte en man under min vandring över Karpaterna som körde lastbil sträckan Istanbul-Stockholm. Så jag kontaktade honom idag. Och kan jag tänka mig att åka hem redan om 6 dagar kan jag åka med honom! Så det är vad jag överväger att göra. 
Vädret idag har varit bättre än jag räknade med. Några regnskurar, men några korta stunder så letade sig solen fram mellan molnen! Det kändes skönt 🙂 
Vi fritältar även ilväll. Lagom till jag fick upp tältet så började det att regna.. Men det är mysigt att sitta i tältet och lyssna till smattret mot tältduken! 

1 kommentar till “Cykel mot svarta havet dag 59”

  1. Hallo Lina, sie si d vor einiger Zeit durch Eschede gefahren. Das stand sogar in unserer Dorfzeitung. seit dem verfolge ich ihren Blog. Für mich ist es das schönste, das sie mit ihren Hunden reisen.
    Viele liebe Grüße
    Siggi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *