Cykel mot svarta havet dag 91

Cykel mot svarta havet dag 91
Corabia-Turnu Magurele, 33 km

Jag hann inte ens komma ut från Corabia förrän jag fick problem. Det gick väldigt trögt att cykla. Kändes som att jag knappt tog mig framåt. Tittar bakåt och ser att det nästan inte är någon luft i höger däck på kärran. Hade tur att det fanns en stor parkering precis i närheten. Hittade inga stora stenar att lägga under kärran. Men kom på att jag ju kunde använda mig av skylten istället! Det var lite meckigt att få den på plats. Kärran men kajaken är verkligen tung att lyfta! Medan jag står och fixar med detta och fått av däcket och lagat själva punkteringen så kommer en gammal man gåendes mot mig från sin tomt som låg i närheten för att hjälp mig. Hur fint är det inte att nästan varje gång jag fått punktering eller någon form av problem så kommer människor fram för att erbjuda som hjälp? När det högra hjulet var fixat tänker jag att jag ska passa på att ta en titt på det vänstra. Upptäcker du att hjulaxeln gått av… igen! Det är så jäkla konstigt. Det är alltid vänster hjulaxel som knäcks. Fixar problemet provisoriskt och hoppas att den ska hålla ihop i 30 km.

Dagen har varit så jäkla vacker! Krispigt kall men med strålande sol och snö som täckt hela landskapet bredvid vägen! Jag älskar känslan av kyla som ”biter” i kinderna och den friska luften. Det har varit vindstilla så det har enbart varit underbart! Även Bounty verkar tycka det när hon ligger nedbäddad. Finns ingen som älskar sol så mycket som B!

När jag närmade mig Turnu Magurele så började jag titta efter boenden för natten. I och med att det är söndag finns det ingen möjlighet att fixa cykeln idag. Alternativen jag hade var att hoppas att hjulet skulle hålla ihop till nästa stad som är 60 km bort eller stanna här. Jag valde att inte chansa. Hittade ett boende lite utanför staden som jag cyklade till. Det visade sig vara ett extremt trevligt ställe som drevs av ett helt underbart par! Jag blev serverad traditionell rumänsk mat. Satt i en stol i solen och bara njöt. Blev bjuden på hemmagjord likör och saft gjorda av frukter från deras trädgård och Jag har även fått tvätta mina kläder! Så jäkla skönt att äntligen få det gjort. Har haft problem att hitta en tvättmaskin länge nu. Medan tvätten var igång somnade jag till. När jag vaknade efter en timme och skulle gå ner till hundkajakcykelcirkusen för att hämta en grej såg jag att det trasiga hjulet var bortskruvat. Då visade det sig att mannen skruvat loss det för att se om han kunde laga det! Hur fint gjort är inte det? Som axeln inte går att laga utan måste bytas kollade han upp var det kunde göras. Parets värme smittade av sig. Kunde inte ha kommit till en bättre plats än denna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *