Cykel mot svarta havet dag 107

Cykel mot svarta havet dag 107
Yambol-Melnitsa, 58 km

Jag vaknade flera gånger under natten och kände mig lite besviken varje gång som jag kollade på klockan att det inte var morgon och frukost än. Jag bestämde mig redan igår för att äta frukost i hotellets restaurang. När det äntligen blev morgon gick jag ner till restaurangen full av förväntan! Jag hade hoppats på en buffé men man fick en meny där man fick välja mellan 8 olika alternativ. Jag valde alternativet pannkakor med bulgarisk ost och ett glas yoghurt plus en kopp te. Det var supergott och pannkakor är ju min favorit! Men efter all denna cyklingen har min aptit vuxit sig till att bli enorm så jag fick äta en frukost till när jag kom tillbaka till hotellrummet innan jag packade samman alla mina grejer och promenerade ner till cykelverkstaden.

Människorna på cykelaffären/verkstaden är verkligen fina! Pratade länge med dom innan jag cyklade vidare och hade då fått flertalet råd med mig angående vägval och liknande.

Terrängen idag har iaf till en början varit väldigt lättcyklad. Vägen ut från Yambol var helt platt. Men med motvind var det tungt att cykla. Riktigt tungt. Stundtals kändes det som om jag inte tog mig framåt. Fick ta betydligt många fler pauser mot i vanliga fall. En av dessa pauser var utanför Elhovo. Medan jag satt där så kom två män fram till mig. Dom gav mig massa uppmuntrade ord och en banan! Sen varnade dom mig även för alla backar jag hade framför mig resten av vägen till gränsen. Varningen var befogad. En dag utan motvind hade det fungerat. Men med 10 m/s rätt mot mig var det så jäkla tungt. Jag tog mig framåt, men långsamt. Insåg att jag aldrig skulle ta mig fram till gränsen idag så stannade för att tälta vid infarten till Melnitsa. Hittade en perfekt plats intill ett vinplantage.

Rulla till toppen