Vita bandet 2020, dag 2

Skidtur, dag 2
2 km norr om Rogenstugorna-strax norr om Hållan, 43 km

Natten var rätt så kylig. Eller hade det varit förra året hade jag räknat den som mild. Men efter vår tid vid Marmarasjön har min tanke ändrats något gällande temperaturer. Det var minus 10 i natt. Men både jag och hundarna sov gott. Vaknade till en vacker morgon som blev en strålande dag, helt tvärtemot prognosen.

Det har gått superbra att skida idag. Jag älskar verkligen att vara på tur på skidor!

Vi har enbart mött några få skotrar och det kändes som om vi hade hela fjällvärlden för oss själva!

Bounty hoppar på och av pulkan när hon känner för det och Peak arbetar riktigt hårt. Han är så duktig! Föret har inte varit det bästa idag då snön klabbat mycket. Tur att kallvalla hjäper! Det klabbar inte på pulkan, men den suger fast varje gång Peak stannar.

Vi började dagen med att skida till Tännäs. Strax innan stannade vi och åt lunch på Hån. Det var helt underbart att sitta där på isen. Peak och Bounty såg ut att njuta på sin fårfäll! Peak älskar verkligen fällen. Nu ligger han inne i tältet och ser ut att sova gott på den. Han är lite dålig att äta. Hoppas att den ändras snart!

Från Tännäs skidade vi till Hållan. Det var en del uppför i början med resten var relativt lättåkt.

Scroll to Top