Vita bandet 2020, dag 1

Skidtur, dag 1
Grövelsjön-2 km norr om Rogenstugorna, 33 km

Landade i Sverige den 31 mars. Stannade på ett hotellrum över natten innan jag kunde ta tåget hem den 1 april. Det gav mig tid att tänka.. så idag:

Jag klev upp 03.30 i morse för att fixa det sista innan jag, Peak och Bounty hoppade in i bilen och körde mot Östersund. Där hämtade jag upp Stepan och Nina som ska köra tillbaka bilen åt mig. Vi körde ner till Grövelsjön där allt packades ut och det sista fixades för turavfärd. Gustav kom och mötte upp vid stationen så åt vi lunch tillsammans innan dom alla tre följde med första kilometrarna upp mot Jakobshöjden. Sen vände dom och jag och hundarna fortsatte vidare.

Två dagar var jag hemma innan det blev dags att åka på denna tur. Som tur är har jag planerat för långturer tidigare så det gick smidigt.

Det blev en helt perfekt dag att starta på. Underbart aprilväder med snöyra och solsken om vartannat. Jag hade nästan glömt hur mycket jag älskar att känna snö och vind mot ansiktet. Speciellt som nu när solen värmde kort därefter!

Det var så underbart att se hur glada Peak och Bounty var vid starten. Båda såg så peppade ut!

Det har varit magiska snöförhållanden där pulkan och skidorna glidit fint.

En annan sak som var helt fantastisk att se var Peaks reaktion när jag plockade fram tältet. Han ville in på en gång och lade sig sedan som alltid på sin fårfäll som han ser ut att älska. Sen gick Bounty in och kröp ihop intill honom.

Jag älskar verkligen vinterfjäll! Har känt mig oerhört lycklig idag 🙂

1 reaktion på ”Vita bandet 2020, dag 1”

  1. Traumhaft schön finden wir die weiße Landschaftauf deinen Fotos. Großartig, dass du direkt weiter auf Skiern unterwegs bist.
    Hast du die Menge an Reiseproviant für deinen Ausflug so kurzfristig beschaffen können? Transportiert ihr den Proviant komplett auf der Pulka? Depots anzulegen war so kurzfristig sicher nicht möglich?
    Auch unsere geplante 6 monatige Reise mussten wir nach 2 Wochen Langlaufskitour in Österreich abbrechen. Zuhause verbrachten wir 14 Tage in häuslicher Quarantäne.
    Wir versuchen im Mai für 3-4 Monate in Schweden zu reisen (Wandern, Seekajak).
    Vielleicht werden wir uns begegnen.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top