Resans fjärde dag med tåg + börjat vandra

Det blev en tidig morgon i Paris, 7.30 imorse gick tåget till Bayonne. Det blev lite stressigt att hoppa på, kanske mest för att storstadsbor är just storstadsbor. Att någon försöker ta sig på tåget med barnvagn spelar ingen roll, trycker man på lite extra och säger några sura ord går nog det hela smidigare verkar vissa tro. Att personen bakom personen med barnvagn råkar vara jag med två hundar och massa packning gjorde inte parisarna lyckligare 😉
Men tågresan gick helt utan problem, Vega och Yoda har vant sig vid den typen av resande nu 🙂
I Bayonne fick jag vänta 2,5 timme på rälsbussen som sedan tog oss till St Jean Pied de Port. Strax efter 16 var jag framme där.
Det spelar nog ingen roll vart i världen man befinner så verkar tågstationer dra till sig en viss typ av människor, jag tänker inte på resenärer nu. Det satt en man inne på stationen tillsammans med sin hund och drack öl. Denne man tyckte att han och jag skulle bli kompisar. Han var inte enbart påverkad av alkohol. Så jag gjorde mitt bästa för att inte reta denna man på något vis, det lyckades jag bra med. Men han tyckte visst att vi blivit så pass bra ”vänner” att han gav mig kopplet till hans hund så att jag skulle hålla den medan han gick på affären. Vågade inte säga nej, så när han sträckte mig kopplet tog jag det. (Vakten på stationen sa sedan att det var rätt val för att reta denna man är inte bra). Han var borta i ca 15 min och vad han gjorde medan han var borta vill jag nog inte veta. Men när han kom tillbaka erbjöd han mig ”röka” och tabletter för att visa sin tacksamhet. Dessa tackade jag vänligt med bestämt nej till. Han satt sig sedan bredvid mig och somnade.
På stationen i Bayonne fanns många förväntansfulla pilgrimer. När rälsbussen kom blev den mer eller mindre full och man kunde riktigt känna spänningen hos alla som snart skulle börja vandra.
Framme i St Pied de Port regnade det och alla pratade om vilket väder det skulle bli… Medan alla drog sig upp till stadsdelen för ett besök på Pilgrimskontoret. Som alla skulle dit blev kön lång utanför. En trevlig man tog hand om Vega och Yoda medan jag var där inne för att få mitt pilgrimspass och tips för de närmsta dagarna. Vädret väntas bli jättedåligt med både mycket snö och vind, så vägen jag tänkt att ta över Pyrenéerna stängdes. Jag fick istället börja gå den lägre av vägarna.
Jag gick ut några kilometer från staden, genom de gamla delarna av staden, och ut till äkta landsbygd. En kvinna som såg mig genom fönstret kom ut för att fotografera (flera vi mött har velat göra detsamma, en hund med ”ryggsäck” är kanske inte det vanligaste). Hur som helst passade jag på att fråga efter vatten. Det slutade med att jag nu sitter inne hos dennes familj eftersom de bjöd in mig och hundarna 🙂 I natt ska jag sova här och slipper på så vis undan regnet.

1 reaktion på ”Resans fjärde dag med tåg + börjat vandra”

  1. Det låter helt ok tycker jag!
    Hoppas att det blir lite varmare sedan så att du slipper fryser.
    Fler spännande möten önskar jag dig och hundarna! Gerda

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen